Тематски дан - Вук Стефановић Караџић

Датум: 14. Novembar 2021 08:46 Категорија: Новости



Ученици у Рогачи су реализовали тематски дан посвећен Вуку Стефановићу Караџићу.

















6. 11. славимо рођендан једној веома важној српској личности, човеку који је оставио огроман траг у српској историји и књижевности – Вуку Стефановићу Караџићу.
Ученици наше школе су обележили Вуков рођендан у оквиру тематског дана. На часу српског језика учитељице су припремиле презентацију уз помоћ које је направљен кратак осврт на Вуков живот и дело. Ученици су активно учествовали у разговору, схвативши колико је Вук учинио за свој народ. Из математике су решавани задаци на основу којих су ученици сумирали знање о Вуковој години рођења, смрти, песама и народних умотворина које је сакупио. На ликовној култури смо пустили машти на вољу. Различите креативне активности су употпуниле овај тематски дан. Ученици су, користећи различите технике, украшавали слова свога имена, затим се упустили у тајне лепог писања, и, потом, су цртали портрет Вука Караџића и сазнали понешто о портретима и техници израде истих.
 
Вук је несебично волео своју земљу, дивио јој се и у аманет јој оставио непроцењиво богатсво које је главно обележје једног народа. Вуче, хвала на свему и желимо ти срећан рођендан!  
 
Учитељице: Милена Ковачевић, Душица Стевановић и Милица Марковић.