Онлајн тестирање ученика осмог разреда

Датум: 16. April 2020 12:05 Категорија: Новости

Онлајн пробно тестирање ,ученика осмог разреда, ће бити спроведено по следећој динамици:
22. априла 2020. год. - тест из српског језика
23. априла 2020. год. - тест из математике
24. априла 2020. - комбиновани тест
Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати ( од 8.00 до 20.00 часова ), како би могли да му приступе у време кад технички или други отганизациони или породични услови дозвољавају. Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио разредни старешина, ученик приступа решавању тестова.
Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и решавање тестова.
Анализа задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.
За ученике који немају техничких могућности да раде онлајн тест ( они који не прате наставу онлајн ), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампали и проследили родитељима.