Новости

Најновије

Рекреативна настава

Датум: 14. April 2018 11:33 Категорија: Новости

Рекреативна настава реализована је од 14. до 21. марта на Гочу у дечјем одмаралишту Станишинци. Сви циљеви и задаци предвиђени рекреативном наставом су остварени.
Ученици су свакодневно ишли у шетњу и имали различите активности: спортске игре, полигон спретности, квизови знања, доручак у природи, роштиљијада, ноћни поход на патуљке, рођенданко поподне, шиз - фриз, маскембал, модна ревија, лигибо-денс, планинарење, покажи шта знаш, клискање, орјентациони крос итд.
Ученици су били на излетима рекреативно сазнајног карактера: посета језера " Гочко око" , стаза здравља, дрво жеља, обилазак цркве Свете Богородице, ловачке куће, ушћа, воденице поточаре, кућице патуљака, медине пећине, Марина брдо - викенд насеље.
У току боравка заједно са ученицима из Ариља засадили су дрво пријатељства. Од рекреатора су сазнали доста информација о Гочу и околини. Наставници и ученици током боравка уживали су у пријатном амбијенту, смештају, храни и гостопримству.

 

Прочитај

Семинар

Датум: 12. Mart 2018 13:42 Категорија: Новости

У нашој школи 10. 03. 2018. године одржан је семинар " Акционо истраживање у функцији самовредновања рада образовно- васпитне установе ", чији су реализатори проф. др Миленко Кундачина и доц. др Јелена Стаматовић. Присутни учесници били су прилици да се упознају са начинима примене акционог истраживања у раду школе и раду наставника. 
Прочитај

Бавимо се спортом

Датум: 12. Mart 2018 09:29 Категорија: Новости

24. 03.2018. Градска опшина Сопот у сарадњи са Министарством омладине и спорта наградила је ученике наше школе бициклима у циљу развијања здравих спортских навика код ученика. Додели су присуствовали председник Градске општине Сопот Живорад Милосављевић, министар спорта и омладине Вања Удовичић, државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник Спортског Савеза Србије Давор Штефанек као и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и председник Бициклистичког савеза Београда Иван Стевић.Прочитај

Јавни час - Ми у улози песника

Датум: 01. Mart 2018 11:26 Категорија: Новости

Ученици IV /1 одељења са учитељицом Душицом Стевановић, 23.02.2018. године одржали су јавни час на тему " Ми у улози песника". 
Ученици су представили своје песме које свакодневно пишу и са којима су освајали награде.
На конкурсу поезије , културно издавачког центра " Српска кућа " , њихове песме уврштене су у књигу " Сто младих талената" .
Ученик Јован Белевски представио је своју прву издату збирку " Прва збирка песама" .
Учитељица Душица прочитала нам је своју песму са којом је освојила прво место у категорији одраслих учесника у области поезије на конкурсу " Мој завичај ", расписаног од Већа градске  општине Сопот у сарадњи са библиотеком " Милован Видаковић". 


Прочитај

Енглески језик

Датум: 21. Februar 2018 13:45 Категорија: Новости

Мале домаћице петог разреда, након обрађене наставне јединице " Food " из енглеског језика, направиле су пите од јабука и представиле своје рецепте.

                                                                                                                                                                                  Дринка Иванчевић, наставник енглеског језика


Прочитај

Школска слава - Свети Сава

Датум: 30. Januar 2018 19:29 Категорија: Новости

У суботу, 27. 01. 2018. године обележена је школска слава - Свети Сава. Овај догађај је обележен, како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима. 


Прочитај

Новогодишња потера

Датум: 22. Januar 2018 21:50 Категорија: Новости

28. 12. 2017. за ученике млађих разреда одржана је представа ,,Новогодишња потера'' у извођењу драмског студија Центра за културу из Сопота.

 

Прочитај

Радионица ,,Новогодишња бајка''

Датум: 22. Januar 2018 21:46 Категорија: Новости

Заједно са ученицима и родитељима реализована радионица ,,Новогодишња бајка“ у издвојеном одељењу Дучина, 22. 12. 2017. која је претходила новогодишњим празницима. 

Прочитај

Тематски дан - Свети Никола

Датум: 22. Januar 2018 21:26 Категорија: Новости

У разредној настави 19.12. 2017. реализован је тематски дан под називом ,,Свети Никола“. 


Прочитај

Семинар - Методе наставе и учења

Датум: 22. Januar 2018 21:17 Категорија: Новости

15. децембра 2017. године у ОШ ,,Јанко Катић“ у Рогачи, реализован је програм стручног усавршавања Методе наставе и учења.


Прочитај