Новости

Најновије

Izvodjenje ekskurzije i nastave u prirodi- 2018/2019

Датум: 01. Novembar 2018 14:24 Категорија: Новости

Konkursna dokumentacija za javnu nabavku male vrednosti usluga organizovanja i izvodjenja ekskurzije i nastave u prirodi

Прочитај

Izvodjenje ekskurzije i nastave u prirodi - 2018/2019

Датум: 01. Novembar 2018 14:19 Категорија: Новости

Poziv za dostavljanje ponuda za izvodjenje ekskurzije i nastave u prirodi 

Прочитај

Дечија недеља

Датум: 13. Oktobar 2018 22:17 Категорија: Новости

Ученици нижих разреда из издвојеног одељења у Дучини обележили су дечију недељу кроз различите активности и садржаје који остварују дечија права. Уважавају индивидуалност сваког детета као и његове потребе за игром, маштом и стваралаштвом. Ученици су кроз игру, учење и дружење упознавали једни друге, трудили се да прихватају другаре који су другачији од њих и да поштују њихово право на мишљење и да га уважавају на другарски начин. Кроз активност прављења табле пријатељства ученици свих разреда су имали прилику да дају савете једни другима, као и похвале и критике и предлоге како да те критике исправе, остављајући једни другима поруке у ковертама које су се налазиле на табли пријатељства. Доношењем свакојаког воћа које нам дарује наша драга и златна јесен говорили смо и учили о здравој исхрани. Одржан је и јесењи крос, победници кроса награђени су дипломама, а сви учесници кроса су похваљени за учешће. Школски терен  красе цртежи ученика, који су кредама у боји цртали своју школу. За крај одржана је приредба и дружење са родитељима у част пријема првака у Дечији савез,  ученицима првог разреда подељени су беџеви као и чланске карте за библиотеку.
Учитељице: Андријана Томов и Невена Милановић.

Прочитај

Европски дан језика

Датум: 02. Oktobar 2018 21:41 Категорија: Новости  Ученици нижих разреда матичне школе у Рогачи и издвојених одељења у Дучини, Дрлупи и Слатини учествовали су у реализацији активности поводом обележавања Европског Дана језика. На часовима енглеског језика, у циљу што лакшег усвајања енглеског алфабета, ученици су направили различите паное пустивши да машта узме маха.
Наставник енглеског језика, Јасмина Пантић

Прочитај

Пројекат МИНИ - МИНИ СПОРТ

Датум: 02. Oktobar 2018 21:00 Категорија: Новости  Ученици нижих разреда наше школе учесници су у пројекту МИНИ - МИНИ СПОРТ у организацији Спортског савеза Београд и уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда. Циљ пројекта је да подстакне системско вежбање , створи навику за учешће у спорту, повећа физичку активност код деце у циљу превенције лошег држања и хипокинезије код деце млађег школског узраста као и социјализације деце на почетку школовања. 

Прочитај

Општинско такмичење

Датум: 24. Septembar 2018 09:00 Категорија: НовостиНа Општинском такмичењу у малом фудбалу које је одржано 18.09.2018. године у нашој школи учествовале су четири основне школе:
ОШ " Јанко Катић " Рогача,
ОШ " Јелица Миловановић " Сопот,
ОШ " Цана Марјановић" Раља,
ОШ " Милорад Мића Марковић " Мала Иванча.
Такмичење је реализовано у категорији петог и шестог разреда и седмог и осмог разреда.
У категорији петог и шестог разреда прво место освојила је мушка екипа из ОШ " Цана Марјановић " из Раље и женска екипа из ОШ " Јелица Миловановић " из Сопота.
У категорији седмог и осмог разреда прво место освојила је мушка и женска екипа из ОШ " Јелица Миловановић " из Сопота.
                                                                                                                                                                                      наставник физичког васпитања: Ђурђија Марковић

Прочитај

Зелене пароле за пажњу вас моле

Датум: 07. Jun 2018 08:48 Категорија: Новости


Поводом Светског дана заштите животне средине ученици издвојеног одељења у Дучини су са својим учитељицама организовали низ активности којима су одали почаст природи и указали на значај њеног очувања. Кроз тематску наставу најпре су радили задатке прилагођене овој теми из српског језика и математике а потом су засукли рукаве и кренули у уређење школског дворишта. Као завршни продукт наших активности настао је диван пано који ће нас стално подсећати колико је важно очување животне средине. 
Схватите озбиљно поруке наше, загађивачи нек нас се плаше! Будућност ове планете у руке узима дете!
Учитељице: Александра Ленђеловић и Андријана Томов

Прочитај

Живот је леп

Датум: 07. Jun 2018 08:24 Категорија: Новости


У жељи да стимулишу здрав живот Градска општина Сопот - Координациони одбор за превенцију болести зависности традиционално је расписао конкурс за ликовно , литерарно и спортско такмичење на тему " Живот је леп ". Ученици наше школе освојили су бројне награде на конкурсу. Поред освојених награда ученици ИО Дрлупа наступали су са својом ритмичком игром на свечаној додели награда. 
Учитељице: Јасмина Аћимовић и Милена Ковачевић

Прочитај

Награда

Датум: 17. Maj 2018 08:04 Категорија: Новости


Ученица Анђела Блажић, III/1 одељења,  освојила је друго место на ликовном конкурсу " Крв живот значи " расписаног од Црвеног крста Србије. Учитељица Невена Милановић и ученица присуствовале су награђивању на Старом двору.


Прочитај

Представа

Датум: 14. April 2018 12:00 Категорија: Новости

28.03.2018. УНБО Сашка и дружина у издвојеним одељењима Слатина, Дучина и Дрлупа извели су представу " Мачак у потрази за чизмама".   

Прочитај