Вук Стефановић Караџић

Датум: 26. Novembar 2019 23:20 Категорија: Новости

Како би се ученицима приближио Вуков живот и указало на значај његовог рада, ученици су и ове године, као и свих претходних до сада, реализовали тематски дан посвећем нашем значајном реформатору, Вуку Стефановићу Караџићу.

     
Дана, 6. 11. 2019. године одржан је тематски дан посвећен Вуку Стефановићу Караџићу.
Ученици су на часу српског језика гледали презентацију о животу и раду Вука Караџића. На часу математике  су радили задатке у складу са тематским даном. На часу музичке културе су учили народну песму „Дошла бака на пазар“ и свирали су на направљеним инструментима. Своју креативност, ученици су показали на часу ликовне културе израдом портрета Вука С. Караџића. Крај тематског дана смо обележили народним играма  ,,Ми смо деца весела“, ,,Иде маца око тебе“ и ,,Блишка“.
Сви ученици, издвојеног одељења Дучина су учествовали у истом. Учитељице су осмислиле, организовале и реализовале наведене активности. Циљ свих активности је био да се обради, утврди и прошири већ постојеће знање о Вуку С. Караџићу. На овај начин ученицима су наставни садржаји били много ближи и занимљивији. Организација тематског дана је велика добит, како за ученике, тако и за учитеље. Ученици су имали утисак да се све време играју, јер најбоље уче кад мисле да не уче.
Наставници: Милена Шеган, Слађана Бранисављевић