Дан јабуке

Датум: 31. Oktobar 2019 20:49 Категорија: Новости


У понедељак. 21. октобра 2019. године, ученици и наставници ИО Дучина су низом активности обележили Светски дан јабуке.

     

Циљ обележавања овог дана био је подстицање деце на креативност и дружење, а пре свега стицање здравих навика у исхрани. Деца су се кроз презентацију упознала са пореклом и врстама ове дрвенасте биљке, али и о значају које јабука имају у људској исхрани.
На часу српског језика ученицима првог разреда је прочитан мотивациони текст "Компот од јабука" који је био засићен словом Ш које су усвајали. Ученици другог разреда су вежбали усвојена правила набрајања. Набрајали су боје јабука, најпознатије врсте јабука и шта можемо правити од јабука. На часу математике у оба разреда ученици су решавали задатке о јабукама. Вежбе у пројекту "Покренимо нашу децу" смо овај пут радили са јабукама. Ученици су уместо књига на глави носили јабуке, а имали смо и весели плес у пару са јабукама.
Са наставницом енглеског језика, Јасмином Пантић, уценици I, II и IV разреда су радили анкету Which apple do you like the best? Као резултат је настао пано. Са ученицима четвртог разреда на часу је рађено време на часовницима који су били у облику јабуке.
На часу српског језика ученици четвртог разреда су обрађивали текст "Прича једне јабуке". Из математике су ученици решавали задатке о јабуци. Физичко васпитање су искористили како би се поиграли са јабукама. Имали су игру спретности - ношење јабуке на глави, као и плес у пару с јабуком између глава која не сме испасти. Игра брзине - трчање с јабуком у кошници. 
За време великог одмора  ученици су се почастили лењом питом од јабука, соком, компотом од јабука, као и ушећереним јабукама. На трпези су се нашле и свеже јабуке.
обележавањем Дана јабуке научили смо нешто о сортама јабука,чули бројне занимљивости, дружили се и уживали у овим слатким и здравим плодовима. Ученици су рекли да им је дан био веома занимљив.
Учитељице: Слађана Бранисављевић, Милена Шеган; Наставница енглеског језика: Јасмина Пантић